האפשרויות 'ביטול' ו'חזרה' ב-Google Earth מאפשרות לכם לבטל או לשחזר פעולות שביצעתם בפרויקט, וכך מספקות רשת ביטחון לעריכה. המשמעות היא שאתם יכולים להתנסות ולשפר את הפרויקטים שלכם בראש שקט, כי אתם יודעים שתמיד תוכלו לחזור שלב אחד אחורה.
כדי לבטל את הפעולה האחרונה, משתמשים באחת מהאפשרויות הבאות:
- מקישים על Ctrl + Z (Windows ו-Linux) או על ⌘ Command + Z (Mac) במקלדת.
- לוחצים על התפריט עריכה בסרגל העליון, ואז בוחרים באפשרות ביטול.
- לוחצים על הלחצן ביטול הפעולה בסרגל הכלים של המפה.
כדי לבצע מחדש פעולה שביטלתם, אפשר להשתמש באחת מהאפשרויות הבאות:
- מקישים על Ctrl + Y (ב-Windows וב-Linux) או על ⌘ Command + Y (ב-Mac) במקלדת.
- לוחצים על התפריט עריכה בסרגל העליון, ואז בוחרים באפשרות ביצוע מחדש.
- לוחצים על הלחצן ביצוע חוזר בסרגל הכלים של המפה.
האפשרויות ביטול וביצוע חוזר זמינות תמיד בתפריט עריכה ובסרגל הכלים. עם זאת, אם אין פעולות שאפשר לבטל או לבצע מחדש, האפשרויות האלה יוצגו באפור או יושבתו. כך מקבלים רמז ויזואלי ברור לגבי הזמינות של הפונקציות האלה.
שיקולים חשובים
- ספציפי לסשן: היסטוריית הביטול והחזרה על פעולה נשמרת רק לסשן הנוכחי ולפרויקט הספציפי שפתוח. הוא לא יועבר אם תסגרו את Google Earth או תפתחו פרויקט אחר.
- עבודה משותפת: אם אתם עובדים בשיתוף פעולה על פרויקט, הפעולות של ביטול או חזרה על פעולה ישפיעו רק על השינויים שביצעתם בעצמכם. עם זאת, כל שותפי העריכה יוכלו לראות את התוצאה של הפעולה לביטול או לביצוע חוזר.